Capitol Reef National Park

.

Capitol Reef biedt bescherming aan een 120km lang gedeelte van de Waterpocket Fold, een 160km lange plooi van het aardoppervlak, één van de meest spectaculaire geologische verschijnselen van Noord-Amerika.

We stranden in Fruita: een vroeger mormonendorpje (op 1680m) dat rond 1885 in ontwikkeling kwam en ongeveer 12 families telde. Van Fruita resteert vandaag de dag alleen nog het schoolgebouw, een schuur, een handvol huizen en de talrijke boomgaarden. De laatste bewoners worden aan het eind van de jaren '60 uitgekocht en hebben hun plaats afgestaan aan de mensen van de Park Service.

De camping ligt midden in de oude boomgaarden waar je voor eigen gebruik fruit mag plukken. Hiervoor komen we uiteraard wat te laat in het jaar. We vinden Fruita erg gezellig en blijven langer dan voorzien.

Wandelen is nog steeds de beste manier om het park te ontdekken. We wandelen naar Capitol Gorge met de Petroglyphs en Pioneers Register, onder de Hickmanbridge, langs Chimney Rock en door Narrow Canyons.

We helpen een koppel (Phil & Leeha) met een lekke band. Election Day nadert en we raken aan de politieke praat. Vincent helpt de band vervangen en als Phil een beginnend violist blijkt te zijn, geeft Ellen hem z'n eerste les en kleeft ze plakkertjes op de viool zodat ie weet waar z'n vingers te plaatsen. Leuke ontmoeting! We worden (weeral) uitgenodigd maar we reizen niet die kant uit.

Aan het eind van ons aangename verblijf in Capitol Reef is de strijd gestreden. Ingeduffeld in warme slaapzakken met een kop geurende koffie en de regendruppels op ons dak horen we de Amerikaanse stemmen op de plaatselijke Utah-radio. Obama makes history...

Liefs,
Ellen & Vincent

Hier zijn de foto's.

2 opmerkingen:

Tim zei

Waw; alweer zo'n superfoto's!!!
Vooral die laatste is om van achterover te vallen

Lin zei

JOEHOE, Linnie gaat hier eens iets schrijven zulle! Ben met een mega-inhaalmanoeuver begonnen en zit al hier in Capitol Reef National Park. Waauw plakkertjes op de viool kleven voor een ander...zo leuk! Allez, ga hier stoppen en zal dan wel nog eens iets schrijven als ik wat verder zit...dada dikke pieper van Linne