Highway one 'take two'

.

We laten San Diego achter ons en rijden noordwaarts langs de kust met als eindpunt Sunnyvale. Tijdens de voorziene 10 dagen in Sunnyvale staat de verkoop van de dolfijn op het programma, waarna we op dinsdag 24 februari huiswaarts vliegen. Maar dus eerst nog een prachtig stukje kust.

Op aanraden van Ellens ouders bezoeken we het Getty Center, idyllisch gelegen op een heuvel nabij Los Angeles. Niet alleen binnen is er schitterende kunst te zien, ook buiten vallen we op ons gat van de schitterende architectuur en tuinen.

Op Venice Beach (LA) belanden we op de set van ‘Private Practice’ (spin off van Grey’s Anatomy met Kate Walsh). We kuieren langs Third St Promenade in Santa Monica, maken een ritje langs Mulholland Drive, voelen de vergane glorie van Hollywood en nemen een kijkje in Beverly Hills. Hier voelt Ellen zich wel thuis, op de loer voor celebrities, dromend hoe dergelijk leven zich zou bevallen.

In Ventura bevindt zich het hoofdkwartier van Patagonia en dit is dan weer Vincents place to be. Hij maakt kennis met Chipper (medewerker bij Patagonia), waardoor hij (voor een prikje) nog even kan surfen. Wat is hij moedig. Een sterke stroming en hoge golven zorgen voor weinig (lees: geen) succeservaring, maar hij geeft niet op.

De weergoden houden het even voor bekeken en we krijgen enkele dagen regen voorgeschoteld. Toch genieten we volop van de wilde kust langs Big Sur. Onze 3 laatste dagen on the road brengen we in en rond Monterey door. Aldaar bezoeken we het befaamde Bay Aquarium en gaan we 2x klimmen. Alles gratis en voor niks met vrijkaarten gewonnen in Yosemite.

En dan is het einde in zicht. Onze tocht eindigt waar ie begonnen is, in Sunnyvale. Maar dat wordt een volgend, laatste blogbericht.

Liefs,
Ellen & Vincent

De link naar de foto's natuurlijk niet vergeten.

Geen opmerkingen: