Antelope Canyon

.

In elk degelijk fotoboek dat ik in mijn handen kreeg tijdens onze trip vond ik die sfeervolle foto’s van a place called ‘Antelope Canyon’. Elke keer opnieuw dacht ik, daar wil ik heen om zo’n foto’s te maken… Na wat gesurf op het internet, blijkt Antelope Canyon bij Page te liggen, een stadje in het Noorden van Arizona. Een indianenmeisje ontdekte de canyon terwijl ze haar schapen hoedde.

Antelope Canyon is een slotcanyon. Je kan er nog net door wandelen, de wanden staan dicht tegen elkaar. Door een juiste mix van regen en wind worden de zandstenen wanden tot eigenaardige, abstracte, geometrische, intrigerende vormen gebeeldhouwd. Het zonlicht valt onrechtstreeks de canyon binnen en tovert een lichtspektakel van warme kleuren. Een pareltje voor fotografen.

Vincent gelooft er niet echt in. Vooreerst moet je betalen om in de canyon te komen (dit kan enkel met een gids). Het is winter en de zon staat waarschijnlijk te laag voor een goede lichtinval. En tot slot, we hebben een fototoestel met beperkingen en zijn geen professionele fotografen. Keep on dreaming.

Nu we na ons Grand Canyon avontuur toch in Page beland zijn (subtiele omweg die ik een beetje opleg), kunnen we de mogelijkheden toch eens bekijken. We betalen voor een ‘photography tour’. Zo kan je een uurtje langer in de canyon en de gids zorgt ervoor dat je rustig enkele foto’s kan trekken. Er komt nog één andere persoon met ons mee. We zien drie fototoestellen en enkele grote lenzen. Ola, nen echten. Dan Caldemeyer is professioneel natuur- en wildfotograaf en na onze trip in de canyon gaan we gezellig samen lunchen. Het wordt een dag om niet te vergeten. We doen ons best in de canyon (met driepikkel en 30 seconden lange sluitingstijd) en zijn tevreden over het resultaat.

Liefs,
Ellen & Vincent

1 opmerking:

Cedric zei

Zeg vriendjes is het niet nog eens tijd om wat te klimmen? Hoe houden jullie het in godsnaam uit daar met al die prachtige klimgebieden in de buurt?
Just kidding, mooie foto's.
Tot gauw he en nog een late dankjewel voor het kaartje van Zion.
C